Santi van den Toorn
Ik ben een idealistisch gemotiveerde analytische denker. IT-geletterd, tech-savvy maar met een grote passie voor het menselijke. Zowel technisch als sociaal opgeleid heb ik een holistische en inclusieve blik op een breed spectrum aan (maatschappelijke) onderwerpen. Ik ben gepassioneerd over feminisme (gender), duurzaamheid (water) en persoonlijke ontwikkeling. Momenteel werk ik als Head of Tech bij DeGoedeZaak en zet ik mij vrijwillig in voor het mede door mij opgerichte feministische platform De Bovengrondse.
Social engineer
In mijn bachelor Civiele Techniek aan de TU Delft wekte vooral water en sanitatie mijn interesse. Dit heb ik in mijn master International Development Studies (UvA) gecombineerd met een meer sociale invalshoek; ik onderzocht de acceptatie van water- en sanitatietechnologiën in sloppenwijken in Zuid-Afrika. Ik begeef mij graag op het snijvlak van technologie en het sociale en denk na over hoe techniek kan bijdragen aan een betere wereld mits juist geïmplementeerd. [bachelorscriptie over een mobiele waterzuiveringsinstallatie in Indonesië]
Activist
Met De Bovengrondse zetten wij feministische thema's met een knipoog op de kaart en proberen wij het grote publiek te bereiken en informeren over alledaagse ongelijkheid. Onder andere De Schoonheidssalon, #meervrouwopstraat, Het Damesverband, De Abortusbuddies en Abortus Redt Levens komen uit onze koker.
IT Specialist
Ik bouw al sinds ik 11 ben websites. Toen nog in notepad en HTML. Ondertussen heb ik ervaring als front-end developer, scrummaster, productowner en als leidinggevende bij grote migratietrajecten. Ik spreek de taal van de programmeurs en de mensen van sales en ben in staat deze vlekkeloos met elkaar te laten communiceren. Ik denk vanuit de gebruiker en vertaal dit naar technische functionaliteiten die programmeurs begrijpen en kunnen bouwen.

Tijdlijn
2021 - now
2021 - now
DeGoedeZaak - Head of Tech
2020 - 2021
2020 - 2021
BIJ1 - Digital organizer
2019 - 2021
2019 - 2021
Bureau Clara Wichmann - Projectleider
Overzien van rechtszaken met betrekking tot genderidentiteit en zelfbeschikking. Strategie, campagne en coordinatie.
2019 - 2020
2019 - 2020
Burennetwerk - Buurtcontactpersoon
12/2018
12/2018
FreePressUnlimited - Digital security and e-learning expert
Afronding van een zestal online modules voor o.a. journalisten en human rights defenders om te leren over digitale veiligheid.
2017 - 2019
2017 - 2019
Bookaroo - CTO & Co-founder
Management, ontwerp en ontwikkeling van het platform om lokale boekhandels meer te laten profiteren van online boekverkoop. Verkocht aan Bazarow.
2018
2018
Espressionals - IT Consultant
Advies m.b.t. setup en uitvoering van een nieuw platform voor Coffee Concepts.
2016 - 2019
2016 - 2019
OneWorld - IT Consultant
Ontwikkeling nieuw platform met nieuwe verdienmodellen. Aansturen developers. Modernisering bedrijfsvoering. IT ondersteuning.
Schrijven
Public speaking & media
Pakhuis de Zwijger - Femcity
Talkshow over de Womens March en intersectioneel feminisme
Maart 2021
Kijk terug
Damn Honey - Podcast
In gesprek over de Womens March
Februari 2020
Luister terug
Atria - Dolle Mina Lezing 2020
Gesprek over feministisch activisme anno 2020 December 2020
Kijk terug
Corporate Queer - IG live
Gesprek over genderidentiteit, non-binair zijn en liefhebben wie je wilt. December 2020.
Kijk terug
Talkshow Truus - Tivoli
Talkshow over activisme met o.a. Devika Partiman, Naomi Pieter, Emma Herman en Yakari Gabriel. Februari 2020.
Programma
Tentoonstelling De Straat Op
Onderdeel van tentoonstelling 'De Staat Op' 100 jaar vrouwenkiesrecht in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. December 2019.
Meer
Kiesrechtfestival
Panel over maatschappelijke verandering met o.a. Jerry Afriyie en Shirin Musa. Oktober 2019.
Meer
Pakhuis de Zwijger - Vrouwen aan het roer
Hoe creëren we meer ruimte voor vrouwelijk leiderschap en emancipatie in buurt en stad? Onderdeel van panel. Maart 2019.
Meer
DWARS Symposium (GroenLinks)
Panellid GroenLinks symposium over vrouwenquota. Oktober 2018.
NPR Radio interview
'Where the streets have men's names', interview in Amerikaanse radioshow. Augustus 2018.
Luister
Pakhuis de Zwijger
Stille revolutie van vrouwelijke leiders. Korte presentatie over het belang van stemmen op een vrouw lager op de lijst. Maart 2017.
Meer
NPO Radio 2
Te gast in programma Spijkers met Koppen om te praten over vrouwen in de politiek, samen met o.a. Kirsten van den Hul. Februari 2017. (Vanaf 18 min)
Luister
santi [@] santivandentoorn . com